Zmražený rybíz
Pokud máme přebytek rybízu a už nevíme co s ním, určitě je dobré si ho zmrazit. Zmražený rybíz můžeme použít potom kdykoliv během roku.
Jak připravit zmražený rybíz
Dobře omytý rybíz otrháme od třapin, necháme dobře odkapat a v mikrotenových sáčcích zamrazíme. Před zmražením ho můžeme prosypat podle chuti cukrem (150 – 300 g cukru na 1 kg ovoce).
Rybíz můžeme také rozemlít nebo prolisovat a zmrazit jako protlak. Většinou přidáváme také 150 – 300 g cukru na 1 kg ovoce. Mixování není vhodné, protože vešlehaný vzduch zhoršuje prostup chladu.
Můj tip k receptu na zmražený rybíz
Protože sezóna rybízu, jakožto i jiného ovoce je krátká a rybízový koláč máme u nás doma všichni rádi, v zimě se mi hodí na přípravu koláče zmražený rybíz. Zmrazím si přesně odvážené porce (v tomto případě 300 g) a můžu ho péci kdykoliv. Přidávám recept: Hraběnčin rybízový koláč.
Související články a recepty:
Napsat komentář